تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک؛ کدام میکروفون مناسب شماست؟

تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک
زمان مطالعه: 5 دقیقه

آیا در انتخاب میکروفون مناسب خود مردد هستید؟ فرقی نمی‌کند در حال ضبط موسیقی، پادکست، یا محتوای ویدیویی باشید، به هر حال تصمیم‌گیری بین میکروفون کاندنسر و داینامیک می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. هر یک از این میکروفون‌ها ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاصی دارند که می‌توانند کیفیت ضبط‌های شما را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهند. اگر این موضوع دغدغه شما هم هست، در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با هم به بررسی تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک بپردازیم و به شما کمک کنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیافراگم میکروفون چیست؟

قبل از اینکه به سراغ تفاوت میکروفن‌های داینامیک و کندانسور برویم، بهتر است دیافراگم میکروفون را بهتر بشناسیم. دیافراگم میکروفون یک غشای نازک است که در تمام میکروفون‌ها (چه کاندنسر و چه داینامیک) وجود دارد. دیافراگم میکروفون همان قسمتی‌ست که با برخورد امواج صوتی به آن، به لرزش یا حرکت درمی‌آید. در میکروفون‌های کاندنسر، معمولاً ما دو نوع دیافراگم بزرگ و کوچک داریم که این تفاوت به اندازه‌ی غشا برمی‌گردد و می‌تواند تأثیر جزئی بر کیفیت تولید صدا داشته باشد.

میکروفون داینامیک چیست؟

میکروفون داینامیک یک مدل میکروفون است که با استفاده از الکترومغناطیس، امواج صوتی را به سیگنال‌‌های الکتریکی تبدیل می‌کند؛ به‌طورکلی دو نوع میکروفون داینامیک داریم، میکروفون کویل متحرک و میکروفون نواری؛ این دو نوع میکروفون تفاوت کمی با هم دارند اما در هر دوی آن‌ها از آهنربای دائمی استفاده شده است. آهنرباهای دائمی موجود در این میکروفون‌ها، به آن‌ها اجازه می‌دهد تا با استفاده از القای الکترومغناطیسی کار کنند.

تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک
شما تا چه حد با تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک آشنا هستید؟

میکروفون داینامیک چطور کار می‌کند؟

در میکروفون‌های داینامیک، یک سیم‌پیچ فلزی درون میدان مغناطیسی قرار داد؛ با حرکت دیافراگم در اثر برخورد امواج صوتی، سیگنال‌های الکتریکی تولید می‌شوند.

در میکروفون‌های نواری نیز، فرآیند تقریبا مشابهی رخ می‌دهد با این تفاوت که به جای سیم‌پیچ و دیافراگم، یک نوار نازک از فویل آلومینیومی وجود دارد که با برخورد امواج صوتی حرکت کرده و سیگنال الکتریکی را تولید می‌کند.

میکروفون کاندنسر چیست؟

میکروفون‌های خازنی که به نام میکروفون کاندنسر هم شناخته می‌شوند، میکروفون‌هایی هستند که یک دیافراگم کوچک دارند که در نزدیکی صفحه فلزی میکروفون نصب شده‌اند. هنگامی که امواج صوتی به دیافراگم برخورد می‌کنند، فاصله بین دیافراگم و صفحه فلزی تغییر کرده و این تغییرات شبیه امواج صوتی به نظر می‌رسند و این مواج در نهایت به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌شوند.

تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک
0 تا 100 تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک

0 تا 100 تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک

حالا که با این دو میکروفون بیشتر آشنا شدیم، بهتر است نگاه دقیق‌تری به تفاوت میکروفن‌های داینامیک و کندانسور داشته باشیم.

While in many situations, dynamic microphones have been preferred for live use and capturing powerful vocals, condenser microphones are also highly useful for delicate vocals and in-studio use.

درحالی‌که در بسیاری از موقعیت‌ها، میکروفون‌های داینامیک برای استفاده زنده و ضبط صداهای قدرتمند ترجیح داده می‌شوند، میکروفون‌های کاندنسر نیز برای وکال‌های ظریف و استفاده در استودیو بسیار مفید هستند.

منبع:

ooberpad.com

1- تبدیل انرژی

میکروفون‌های داینامیک از الکترومغناطیس برای تبدیل امواج صوتی به ولتاژ استفاده می‌کنند؛ اما میکروفون‌های کاندنسر مثل یک باتری عمل کرده و از صفحه مغناطیسی استفاده می‌کنند. این میکروفون‌ها برای افزایش ولتاژ به برق فانتوم +48 ولت نیاز دارند.

2- کاربردها

میکروفون‌های داینامیک برای صدای بلند مانند اجرای زنده، سازهای برنجی، کیبورد، تقویت‌کننده‌های گیتار و درام بهترین گزینه هستند؛ اما میکروفون‌های کاندنسر بیشتر برای تنظیمات استودیویی به کار می‌روند و همچنین برای سازهایی مثل گیتار آکوستیک، درام‌های باس و پیانو کاربرد دارند؛ البته از میکروفون‌های کاندنسر برای خواندن آواز نیز می‌توان استفاده کرد.

3- الگوهای قطبی

وقتی از تفاوت میکروفون کاندنسر با دینامیک صحبت می‌کنیم، نباید الگوهای قطبی را از قلم بیندازیم. میکروفون‌های داینامیک معمولاً دارای الگوی قطبی کاردیوئید یا سوپرکاردیوئید هستند؛ درحالی‌که میکروفون‌های کاندنسر می‌توانند هر نوع الگوی قطبی را داشته باشند و معمولا می‌توان الگوهای قطبی مختلف را روی آن‌ها اجرا کرد.

4- محیط ضبط

آخرین تفاوت میکروفون کاندنسر و داینامیک در محیطی‌ست که شما قرار است از آن‌ها استفاده کنید. میکروفون‌های کاندنسر حساس‌تر هستند و بیشتر برای محیط‌های استودیویی کنترل‌شده استفاده می‌شوند اما در مقابل میکروفون‌های داینامیک حساسیت کمتری از خود نشان می‌دهند و می‌توان از آن‌ها در محیط‌های پر سروصدا استفاده کرد؛ همان‌طور که گفتیم این میکروفون‌ها نیازی به برق فانتوم ندارند که این ویژگی حمل و راه‌اندازی آن‌ها را ساده‌تر می‌کند.

اگر نمی‌دانید کدام میکروفون برای شما مناسب‌تر است، همین حالا با کارشناسان ما در تیم اکوسید تماس گرفته و از فرصت مشاوره رایگان استفاده کنید. ما در اکوسید با تمام تجربه و تخصصی که در این زمینه داریم، آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستیم.

02537724425

09123535733

تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک؛ بررسی مزایا و معایب

حالا که تفاوت میکروفن‌های داینامیک و کندانسور را بررسی کردیم، بد نیست نگاهی کوتاه به مزایا و معایب هر کدام داشته باشیم.

تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک
تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک؛ کدام یک برای خوانندگی بهتر است؟

مزایای میکروفون‌های داینامیک

  • میکروفون‌های داینامیک ساختار محکم و بادوامی دارند.
  • میکروفون‌های داینامیک برای محیط‌های شلوغ و ضبط در سطوح بالای فشار صوتی کاملا مجهزند.
  • شروع کار با میکروفون‌های داینامیک معمولا بسیار آسان است.
  • میکروفون‌های داینامیک برای کار نیازی به برق خارجی یا فانتوم ندارند.
  • میکروفون‌های داینامیک نسبت به میکروفون‌های کاندنسر مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند و قیمت پایین‌تری دارند.
  • میکروفون‌های داینامیک در برابر نویزهای پس‌زمینه سازگارترند اما میکروفون‌های کاندنسر تمایل دارند تمام جزئیات صدا را ضبط کنند.
  • میکروفون‌های داینامیک همه‌کاره هستند و در کاربردهای مختلف عملکرد خوبی را از خود به نمایش می‌گذارند.

معایب میکروفون‌های داینامیک

  • میکروفون‌های داینامیک برای ضبط صداهایی با فرکانس بالا مناسب نیستند.
  • میکروفون‌های داینامیک نسبت به میکروفون‌های کاندنسر حساسیت کمتری دارند.

مزایای میکروفون‌های کاندنسر

  • دیافراگم میکروفون‌های کاندنسر جرم کمتری دارد و به‌همین‌دلیل این میکروفون‌ها می‌توانند صدای ظریف‌تر و باکیفیت‌تری را تولید کنند.
  • میکروفون‌های کاندنسر حساسیت زیادی دارند و در فرکانس‌های بالا به‌خوبی عمل می‌کنند.

معایب میکروفون‌های کاندنسر

  • میکروفون‌های خازنی ساختار ظریفی دارند و به اندازه میکروفون‌های داینامیک بادوام نیستند.
  • سروصدای بالقوه بعضی از میکروفون‌های کاندنسر می‌تواند روی ضبط شما تاثیر منفی بگذارند.
  • میکروفون‌های کاندنسر برای روشن‌شدن نیاز به یک منبع تغذیه خارجی دارند.

جمع‌بندی

فرقی نمی‌کند به‌دنبال یک ضبط دقیق و حرفه‌ای باشید یا بخواهید برای اجراهای زنده، یک میکروفون مناسب را انتخاب کنید؛ در هر حال بهتر است با تفاوت میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک آشنایی کاملی داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید؛ اگر در این زمینه نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان، از طریق شماره‌های زیر با کارشناسان ما در تیم اکوسید در تماس باشید.

02537724425

منتظر شنیدن صدای گرم شما هستیم!

سوالات متداول

1- برای ضبط پادکست کدام مدل میکروفون مناسب‌تر است؟

هر دو نوع میکروفون داینامیک و کاندنسر می‌توانند برای ضبط پادکست مناسب باشند و انتخاب یکی از آن‌ها به شرایط شما بستگی دارد. اگر در محیط شلوغ ضبط می‌کنید بهتر است میکروفون‌های داینامیک را انتخاب کنید؛ اما برای محیط‌های کنترل‌شده، میکروفون‌های کاندنسر گزینه مناسب‌تری هستند.

2- آیا میکروفون‌های داینامیک نسبت به میکروفن‌های کاندنسر ارزان‌تر هستند؟

بله؛ به‌طورکلی میکروفون‌های داینامیک نبست به میکروفون‌های کاندنسر قیمت مناسب‌تری دارند اما با توجه به مدل و برند میکروفون، قیمت آن نیز می‌تواند متفاوت باشد.

3- کدام میکروفون‌ برای ضبط صدای ساز مناسب‌تر است؟

مدل انتخابی میکروفون شما بستگی به ساز دارد، برای سازهایی که صدای بلندی دارند، مثل درام، میکروفون‌های داینامیک انتخاب بهتری هستند؛ اما برای ثبت جزییات ظریف در سازهای آکوستیک مثل گیتار و پیانو بهتر است از میکروفون‌های کاندنسر استفاده شود.

برای مطالعه بیشتر شما

Difference between Condenser vs. Dynamic Microphones – Explained in Detail

What is the Difference Between Dynamic and Condenser Microphones?

Condenser vs Dynamic Microphones: When to Use Each

Dynamic Microphone vs Condenser: Differences & Which to Use

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.