اهم‌بندی بلندگو؛ کلید بهبود کیفیت صدا و محافظت از تجهیزات!

اهم‌بندی بلندگو
زمان مطالعه: 4 دقیقه

ممکن است با اصطلاح “امپدانس اسپیکر” آشنا نباشید، که به زبان ساده به معنای میزان مقاومتی‌ست که یک اسپیکر در برابر جریان الکتریکی از خود نشان می‌دهد. این مفهوم یکی از عوامل مهم در بلندگوها، آمپلی‌فایرها و گیرنده‌های AV است. امپدانس براساس اهم اندازه‌گیری می‌شود و تأثیر زیادی روی کیفیت صدای خروجی دارد. هرچقدر اهم بیشتر باشد، اسپیکر در برابر سیگنال‌های ورودی مقاومت بیشتری از خود نشان داده و برای کارکرد بهینه، به توان بیشتری نیاز خواهد داشت.

اما اهم‌بندی بلندگو دقیقاً چیست و چرا باید به آن توجه کنیم؟ برای آشنایی بیشتر با این مفهوم، تا انتهای این مطلب همراه اکوسید بمانید.

اهم‌بندی بلندگو
اهم در بلندگو چیست

اهم بلندگو چیست؟

برای اینکه درک بهتری از اهم بلندگو داشته باشید، بهتر است اسپیکر را به‌صورت لوله‌ای تصور کنید که هنگام عبور موسیقی، صدا را کانالیزه می‌کند؛ بنابراین هر چقدر لوله بزرگ‌تر باشد، صدای بیشتری از آن عبور خواهد کرد؛ در طراحی بلندگو، بلندگوهای کم‌آمپدانس مثل یک لوله عریض هستند که جریان برق یا صدای بیشتری را از خود عبور می‌دهند.

اهم در زمینه تجهیزات صوتی، نقش مهمی در تقویت صدا دارد؛ بلندگوها از یک یا چند درایور تشکیل شده‌اند که معمولا شامل آهنربایی‌ست که به ماده‌ای که حرکت می‌کند، متصل می‌شود‌. وقتی که این ماده در هوا ارتعاش پیدا می‌کند، صدا تولید می‌شود. امپدانس که برحسب اهم اندازه‌گیری می‌شود، نشان‌دهنده دشواری حرکت درایور است. هر چقدر امپدانس بالاتر باشد، مقاومت بلندگو در برابر جریان نیروی الکتریکی بیشتر است.

معمولا بلندگو‌ها دارای درجه‌بندی 2، 4 و 8 اهم هستند. هر چقدر مقاومت بالاتر باشد، صدا بهتر، واضح‌تر و شفاف‌تر به گوش شما خواهد رسید؛ با‌این‌حال 4 اهم رایج‌ترین درجه‌بندی بلندگو هست.

Ohms is a rating that refers to the restriction of power, or impedance. The higher the ohm rating, the more impedance is applied to the flow of power. Most home receivers and speakers are rated 4, 6 or 8 ohms.

اهم یک درجه‌بندی است که به محدودیت توان یا امپدانس اشاره دارد. هرچه درجه اهم بالاتر باشد، امپدانس بیشتری به جریان توان اعمال می‌شود. بیشتر گیرنده‌ها و بلندگوهای خانگی دارای درجه‌بندی ۴، ۶ یا ۸ اهم هستند.

منبع:

sony.com

اهم‌بندی بلندگو
چرا باید به اهم‌بندی بلندگو توجه کرد؟

وقتی که مشغول خرید تجهیزات صوتی هستید، اصطلاحاتی مانند اهم، توان، وات، آمپر و ولتاژ زیاد به گوش شما خواهد رسید؛ اما وقتی از امپدانس صحبت می‌شود، این اهم‌بندی بلندگو است که اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. همان‌طور که گفته شد، هر چه امپدانس کمتر باشد، مقاومت کمتری وجود دارد و بلندگو می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی یا موسیقی را به‌شکل موثرتری جابه‌جا کند. در واقع بلندگوی 4 اهم که امپدانس پایین‌تری دارد، می‌تواند موسیقی یا صدایی را پردازش کند، که این صدا و موسیقی می‌توانند به بلندگوی 8 اهم آسیب برسانند.

چرا باید به اهم‌بندی بلندگو توجه کرد؟

نکته جالب دیگری که در اهم‌بندی بلندگو وجود دارد این است که درجه اهم بلندگو با توجه به فرکانسی که با آن کار می‌کنید، می‌تواند تغییر کند؛ به‌عنوان‌مثال وقتی که صدایی با بیس عمیق را می‌نوازید، امپدانس بلندگو می‌تواند حتی تا 8 اهم هم افزایش پیدا کند اما صداهای تند بالا می‌توانند امپدانس را به 2 اهم برسانند.

البته اهم‌بندی بلندگو جایی اهمیت پیدا می‌کند که بلندگوی انتخابی شما از نوع پسیو باشد و انرژی خود را از یک آمپلی‌فایر خارجی دریافت کند؛ بنابراین اگر بلندگوی انتخابی شما از نوع اکتیو باشد، دیگر نیازی نیست که نگران امپدانس بلندگو باشید.

چنانچه در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان، از طریق شماره‌های زیر با کارشناسان ما در تیم اکوسید در تماس باشید.

02537724425

09123535733

جفت‌شدن بلندگوها و آمپلی فایرها

وقتی که مشغول خرید مجموعه‌ای از بلندگوها و آمپلی‌فایرها هستید، باید به سازگاری این دو مورد توجه ویژه‌ای داشته باشید؛ به‌عنوان‌مثال شما نباید یک بلندگوی 4 اهمی را با یک آمپلی‌فایر 8 اهمی جفت کنید، چراکه آن‌ها به‌درستی به هم متصل نخواهند شد اما با یک آمپلی‌فایر منطبق می‌توانید بلندگو را با خیال‌راحت به بالاترین میزان قدرت و حجم صدا برسانید؛ زیرا وقتی بلندگو و آمپلی فایر با هم جفت شوند، صدا به‌شکل موثرتری پردازش و ارائه خواهد شد.

همچنین باید هنگام اتصال چند بلندگو به یک آمپلی‌فایر، بسته به اینکه آن‌ها را به‌صورت زنجیره‌ای ،موازی یا سری وصل می‌کنید، محاسبات مختلفی را انجام داده و مطمئن شوید که اهم‌بندی را به‌درستی انجام داده‌اید؛ اگر در محاسبات خود خطایی کرده باشید، ممکن است آمپلی‌فایر اتصالی کرده و آسیب ببیند.

جمع‌بندی

در این مقاله با شما درباره اهمیت اهم‌بندی بلندگوها و تاثیر آن روی عملکرد سیستم‌های صوتی صحبت کردیم؛ درک این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا تنظیمات و کیفیت صدا را ارتقا داده و همچنین بتوانید از تجهیزات صوتی خود به بهترین شکل مراقبت کنید؛ اگر در این زمینه سوال بی‌پاسخی در ذهن شما باقی مانده است، می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان، از طریق شماره‌های زیر با کارشناسان ما در تیم اکوسید درتماس باشید.

02537724425

منتظر شنیدن صدای گرم شما هستیم!

سوالات متداول

1- چرا اهم‌بندی بلندگو اهمیت دارد؟

اهم بندی بلندگو که به‌عنوان آمپدانس هم شناخته می‌شود به شما کمک می‌کند تا از عدم‌تطابق هنگام اتصال بلندگو به آمپرها یا یکدیگر جلوگیری کند.

2- بهترین درجه‌بندی اهم برای یک بلندگو چیست؟

بلندگوها دارای درجه‌بندی اهم از ۲ تا ۸ هستند، البته ممکن است بعضی از بلندگوها اهم بیشتری داشته باشند. به‌طور ایده‌آل، ۴ اهم استاندارد و یکی از بهترین درجه‌بندی‌ها است.

3- اهم‌بندی بلندگو چه تاثیری در کیفیت صدا دارد؟

هر چه اهم بالاتر باشد، کیفیت صدا بیشتر خواهد شد؛ اما باید دقت کرد که آمپر استفاده‌شده بتواند توان موردنیاز را تامین کند.

4- بین بلندگوی 4 اهمی یا 8 اهمی کدام مورد بهتر است؟

انتخاب اهم به قدرت بلندگو وابسته است؛ بلندگوی 4 اهمی برای قدرت کمتر بهتر است؛ درحالی‌که بلندگوی 8 اهمی برای قدرت بالا مناسب‌تر است.

برای مطالعه بیشتر شما

Speaker impedance 101: What are speaker ohms?

Understanding Speaker Impedance

Speaker Impedances & How to Calculate Them

What Are Ohms? Everything You Need to Know About Speaker Impedance

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.