اگر میخواهید یک پادکست حرفهای ضبط کرده، یک آلبوم موسیقی تولید کنید یا یک ویدئوی یوتیوب باکیفیت بسازید، نیاز به ابزاری دارید که بتواند کیفیت صدای ضبطشده حتوای شما را بالا ببرد. در واقع صدا، روح هر محتوایی است و میتواند نقش بسیار پر رنگی در جذب کاربر داشته باشد. یکی از مهمترین ابزارهایی که هر تولیدکننده محتوایی باید آن را داشته باشد، میکروفونهای استودیویی هستند. ولی چالش اصلی برای یک تولیدکننده محتوا این است که چگونه بهترین میکروفون استودیویی را متناسب با نیازش از میان مدلهای مختلف موجود در بازار انتخاب کند؟
اگر به دنبال یک میکروفون استودیویی با بالاترین کارایی هستید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا با این میکروفونها بیشتر آشنا شده و انتخابی مناسب داشته باشید.
میکروفون استودیویی چیست و چه کاربردی دارد؟
فهرست مطالب
میکروفون استودیویی یک مدل میکروفون حرفهای است که برای ضبط صدا با بالاترین دقت و کیفیت استفاده میشود. از این میکروفون در محیطهای عایق مثل استودیوهای ضبط موسیقی، دوبلاژ، تولید محتوا و… استفاده میشود. این میکروفونها بهدلیل قدرت بالایی که دارند میتوانند نسبت به انواع فرکانسهای صوتی پاسخی مناسب داشته باشند و در نهایت صدا را با بیشترین جزئیات و کمترین میزان نویز ضبط میکنند.
استفاده از میکروفونهای استودیویی علاوه بر اینکه باعث افزایش کیفیت محتوا میشود، میتوان از آن برای ضبطهای طولانی استفاده کرد. مدلهای مختلفی از بهترین میکروفون استودیویی ساخته شدهاند که هر کدام برای مواردی مثل ضبط موسیقی، پادکست، دوبلاژ، ضبط ویدئو و پروژههای مهندسی صدا استفاده میشوند.
بهترین میکروفون استودیویی چه ویژگیهایی دارد؟
برای این که درک بهتری از میکروفون استودیویی داشته باشید و بتوانید بهترین میکروفون استودیویی را متناسب با نیازتان انتخاب کنید؛ باید مهمترین ویژگیهای این میکروفونها را بشناسید. شناخت این ویژگیها به شما کمک میکند که در نهایت بتوانید محتوایی با بیشترین کیفیت صوت تولید کنید. در ادامه به این ویژگیها بهطور مفصل پرداختهایم.

1- الگوی قطبی (Polar Pattern)
برای بررسی حساسیت صوتی بلندگو در جهتهای مختلف از الگوهای قطبی استفاده میشود. با استفاده از الگوهای قطبی میتوان مشخص کرد میکروفون از کدام جهت صدا را با چه جزئیاتی ضبط کند. کاردیوئید، سوپرکاردیوئید، هیپرکاردیوئید و اُمنیدایرکشنال از متداولترین الگوهای قطبی هستند که هر کدام با توجه به نوع صدایی که قرار است در پروژه ضبط شود، استفاده میشوند. مثلا کاردیوئید صدای جلوی میکروفون را دریافت کرده و سعی میکند صداهای اطراف را کاهش دهد. از سوپرکاردیوئید معمولا برای خوانندگی استفاده میشود که حساسیت بیشتری نسبت به مدل قطبی کاردیوئید دارد.
2- کیفیت صدا و پاسخ فرکانسی مناسب
بهترین میکروفون استودیویی باید دارای کیفیت صدایی قوی باشد. در واقع یک میکروفون مناسب میتواند صدا را با جزئیات پخش کند. از طرفی پاسخ فرکانسی گسترده، یژگی بهترین برند میکروفون استودیویی است. یک میکروفون خوب باید قادر باشد طیف وسیعی از فرکانسهای صوتی را ضبط و تقویت کند. محدوده مکانیکی و حذف نویز از جمله عوامل تاثیرگذار بر افزایش کیفیت صدای میکروفون استودیویی است.
اگر در مورد ویژگیهای بهترین میکروفونهای استودیویی سوال یا نیاز بهکسب اطلاعات بیشتری دارید میتوانید سوالات تخصصی خود را از کارشناسان ما بپرسید.
3- حساسیت و سطح فشار صوتی
هر چقدر میزان حساسیت میکروفون بیشتر باشد، واکنش آن نسبت به امواج صوتی حتی ضعیفترین این امواج بیشتر میشود. بهترین میکروفونهای استودیویی حساسیت بسیار بالایی در برابر موجهای صوتی دارند؛ بههمین دلیل است که میتوانند صداهایی با سیگنالهای قوی تولید کنند. وجود حساسیت در میکروفونهای استودیویی است که به آنها امکان ضبط صداهای ضعیف را میدهد.
میزان SPL یا سطح فشار صوتی نشان میدهد که میکروفون استودیویی تا چه حد میتواند فشار صوتی را تحمل کرده و صداهای بلند را بدون تغییر شکل موج صوتی ضبط کند.

Sensitivity: Sensitivity measures how well a microphone converts acoustic sound into an electrical signal. A higher sensitivity rating means the microphone can pick up quieter sounds. This is crucial for applications like studio recording, where capturing every nuance is important.
حساسیت نشان میدهد که یک میکروفون تا چه اندازه توانایی تبدیل صداهای آکوستیک به سیگنال الکتریکی را دارد. میزان حساسیت بالاتر به این معناست که میکروفون میتواند صداهای آرامتر را دریافت کند. این ویژگی برای کاربردهایی مانند ضبط در استودیو که ثبت تمام جزئیات صدا اهمیت دارد، بسیار حیاتی است.
منبع:
4- نویز
بهترین برند میکروفون استودیویی دارای کمترین میزان نویز داخلی تولید شده توسط میکروفون است. در واقع هر چقدر میزان این نویز داخلی کمتر باشد کیفیت صدای ضبطشده بیشتر خواهد شد.
5- ساختار و مواد
یکی از مهمترین ویژگیهای بهترین میکروفون استودیویی طول عمر بالا، مقاومت در برابر ضربه و لرزش است. برای اینکه میکروفون دارای چنین ویژگی باشد باید از مواد باکیفیتی ساخته شده و بدنه آن مقاوم در برابر انواع ضربه طراحی شود.
Whenever possible, make sure to examine a microphone’s build quality before you buy to ensure it’s sturdy and well-made. Pay close attention to the details: you’ll want to learn what materials were used in its construction, and it’s always good practice to get a sense of the microphone’s overall feel in your hand before bringing it back to the studio.
هر زمان که ممکن است، قبل از خرید یک میکروفون، کیفیت ساخت آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مقاوم و باکیفیت است. به جزئیات توجه ویژهای داشته باشید: لازم است بدانید از چه موادی در ساخت آن استفاده شده است و همیشه ایده خوبی است که قبل از بردن آن به استودیو، حس کلی میکروفون را در دست خود ارزیابی کنید.
منبع:

6- امپدانس
امپدانس یک ویژگی مهم در میکروفونهای استودیویی است که تعیین میکند میکروفون چگونه با سایر تجهیزات صوتی تعامل داشته باشد. برای کاربردهای حرفهای معمولا از میکروفونهایی با امپدانس کمتر از 600 اهم استفاده میکنند تا کیفیت سیگنال صوتی در کابلها حفظ شود.
معرفی انواع مدلهای بهترین میکروفون استودیویی
برای اینکه بتوانید انتخابی مناسب برای تولید صدایی باکیفیت داشته باشید باید انواع میکروفون استودیویی را بشناسید. تنوع این مدل میکروفونها بالاست و انتخاب بین آنها میتواند کمی گیجکننده باشد. در ادامه به معرفی انواع میکروفون استودیویی و ویژگیهای آنها میپردازیم تا بتوانید انتخابی متناسب با نیاز خود داشته باشید.
1- میکروفون کاندنسر (Condenser Microphone)
میکروفونهای استودیویی کاندنسر دارای حساسیت بسیار بالایی نسبت به انواع امواج صوتی هستند. این میکروفونها دارای یک کاندنسر هستند که این قطعه میتواند ارتعاشات صوتی را تبدیل به سینگال صوتی کند. البته میکروفونهای استودیویی کاندنسر بیشتر برای ضبط صداهای ظریف و با جزئیات ریز استفاده میشوند و برای مدیریت سطوح بالای فشار صوتی مناسب نیستند. میکروفونهای کاندنسر دارای دو مدل هستند.
- میکروفونهای کاندنسر بزرگ که در محیطهای استودیویی معمولا از آن استفاده میشود. این میکروفون انتخابی مناسب برای ضبط آواز خواننده است چون میتواند صدایی با تن گرم تولید کرده و در نهایت در تولید قطعهای حرفهای نقشی موثر ایفا کند.
- میکروفونهای کاندنسر کوچک در ضبطهای آکوستیک کاربرد دارند. این میکروفونها میتوانند حین ضبط صدا یک افکت استریو دقیق ایجاد کنند تا صدا با تمام جزئیات ضبط شود. کارایی این میکروفونها باعث محبوبیت آن شده است.
2- میکروفون داینامیک (Dynamic Microphone)
میکروفونهای داینامیک بهدلیل مقاومت و انعطافپذیریشان برای ضبط صداهای بلند مثل گیتار الکتریک، سازهای کوبهای و اجرای زنده بسیار مناسب هستند. این مدل از میکروفونها توانایی مدیریت انواع مختلفی از فشار فرکانسهای صوتی را دارند. دیافراگم قدرتمند میکروفون داینامیکی به آن اجازه میدهد خیلی راحت صدای سازهای بلند را پردازش و ضبط کند. این میکروفونها با توجه به حساسیت پایینی که دارند میتوانند از بازخورد صدا جلوگیری کنند.

3- میکروفون ریبون (Ribbon Microphone)
میکروفونهای ریبون دارای فلز خاصی در داخل خود هستند که میتوانند به کمک آن صداهایی گرم و طبیعی تولید کنند. این مدل از میکروفونها حساسیت زیادی نسبت به فرکانسهای بالای صوتی دارند بههمین دلیل میتوانند مناسب ضبط صداهای سازهای بادی و آکوستیک باشند. دیگر کاربرد این میکروفونها که میتوان به آن اشاره کرد ضبط نتهای بالای موسیقی مثل موسیقی جاز است.
نکات مهم برای خرید بهترین میکروفون استودیویی که باید بدانید
پیدا کردن بهترین میکروفون استودیویی متناسب با نیاز شما کار آسانی نیست. انواع میکروفون استودیویی وجود دارد که هر کدام برای یک نیاز خاص طراحی شدهاند. در ادامه نکاتی را میگوییم که بهتر است قبل از خرید به این موارد توجه کنید.
1- نوع میکروفون استودیویی
انواع مختلفی از بهترین میکروفون استودیویی وجود دارد که در بالا آنها را معرفی کردیم. بهتر است ابتدا این مدلها بشناسید و با در نظر گرفتن ویژگیهای آنها انتخابی درست داشته باشید.
بهطور کلی میتوان گفت میکروفونهای دینامیک بیشتر برای اجراهای زنده استفاده میشوند چون توان تحمل صداهای بلند را دارند. میکروفونهای کاندنسر بیشتر در ضبطهای استودیویی کاربرد دارند و میکروفونهای ریبون با توجه به ویژگی خاصی که دارند میتوانند کاربرد گستردهای داشته باشند.
2- داشتن ویژگیهای لازم
بهترین برند میکروفون استودیویی باید دارای یک سری از ویژگیها باشد که در قسمتهای بالاتر به آنها پرداختیم. حین خرید حتما توجه کنید که میکروفون انتخابیتان بیشتر این ویژگیها را داشته باشد.
3- تجهیزات اضافه
برخی از میکروفونهای استودیویی دارای تجهیزات اضافی هستند. پاپ فیلتر و پایه شوک دو ابزار مهم هستند که میتوانند کیفیت صدای ضبطاز بالاتر ببرند. پاپ فیلتر وظیفه حذف صداهای ناخواسته را دارد و پایه شوک از حرکات ناخواسته میکروفون جلوگیری میکند. این موضوع بسیار مهم است که بررسی کنید آیا میکروفون انتخابی شما نیاز به تجهیزات اضافی دارد یا خیر.

4- قیمت
بودجهای که برای خرید بهترین برند میکروفون استودیویی در نظر میگیرید باید متناسب با نیاز شما باشد. قیمت این میکروفونها میتواند متغیر باشد و هرچقدر ویژگی این میکروفونها بیشتر باشد طبیعتا قیمت آنها افزایش پیدا خواهد کرد. حتما باید قبل از خرید به قیمت میکروفون انتخابی توجه کرد.
5- وزن
وزن میکروفون بسیار اهمیت دارد چون اگر سنگین باشد میتواند حین اجراهای زنده باعث ایجاد خستگی شود. هر چقدر وزن میکروفون کمتر باشد راحتتر میتوان آن را بر روی پایهها نصب کرد و جابهجایی آسانی دارد.
6- اعتبار محصول و فروشگاه
برندهای مختلفی وجود دارند که اقدام به تولید میکروفونهای استودیویی میکنند ولی این نکته بسیار مهم است که از برندی اقدام به خرید کنید که کیفیت محصولش را تضمین کند، از اعتبار خوبی برخودار باشد و دارای پشتیبانی فنی مناسبی باشد. از طرفی فروشگاهی که از آن اقدام بهخرید میکنید باید معتبر باشد (یعنی مجوزهای لازم را داشته باشد)، اجناسش اورجینال باشد، قیمت واقعی محصولات را اعلام کند و برای آنها گارانتی پساز فروش داشته باشد.
اکوسید با سالها تجربه در مشاوره، فروش و نصب تجهیزات صوتی و تصویری میتواند در خرید محصولی مناسب و معتبر به شما کمک کند تا محتواهایی باکیفیتتری تولید کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید.
7- نوع استفاده از میکروفون استودیویی
حتما این نکته مهم را درنظر داشته باشید که میخواهید در چه فضای ضبطی از میکروفون استفاده کنید، چه نوع صدایی میخواهید میکروفون برای شما ضبط کند و از همه مهمتر آیا قصد استفاده از میکروفون برای چند کاربرد مثل ضبط پادکست و ویدئوهای یوتیوب را دارید؟ با پاسخدادن به این سوالات میتوانید راحتتر میکروفونی با ویژگیهای مناسب انتخاب کنید.

معرفی بهترین برند میکروفون استودیویی
تنوع بهترین برند میکروفون استودیویی بسیار زیاد است و برندهای مختلفی اقدام بهتولید میکروفونهایی با ویژگیهای متفاوت میکنند. Neumann، Shure، Rode، Audio-Technica و AKG از معروفترین برندهای این حوزه هستند. در ادامه به شما چند مدل محبوب و کاربردی را معرفی میکنیم.
1- SHURE SM7DB
-
SHURE SM7DBبرای قیمت تماس بگیرید
ویژگیهای این میکروفون شامل موارد زیر است:
- میکروفون باسیم
- الگوی قطبی کاردیوئید
- پاسخ فرکانسی 50Hz – 20kHz
- دارای حالت پریامپ و بایپس
2- SHURE SM7B
-
موجود در انبارSHURE SM7Bبرای قیمت تماس بگیرید
ویژگیهای این میکروفون شامل موارد زیر است:
- میکروفون باسیم
- الگوی قطبی کاردیوئید
- پاسخ فرکانسی 50Hz – 20kHz
- داری کلید low cut برای کنترل فرکانسهای پایین
- دارای کلید presence boost برای کنترل و تقویت صداهای میدرنج
3- +SHURE MV7
-
موجود در انبار+SHURE MV7برای قیمت تماس بگیرید
ویژگیهای این میکروفون شامل موارد زیر است:
- میکروفون باسیم
- الگوی قطبی کاردیوئید
- پاسخ فرکانسی 50Hz – 16kHz
- پنل لمسی برای کنترل صدای ورودی و خروجی
دانستیم که
داشتن یک میکروفون مناسب قطعا میتواند کیفیت محتوای شما را دگرگون کند. البته که برای خرید بهترین میکروفون استودیویی باید عوامل متعددی مثل بودجه، نوع کاربری، فضای ضبط، نیازهای شخصی، برند و قیمت را در نظر گرفت. هر چقدر میکروفون استودیویی ویژگیهای مثبت بیشتری داشته باشد، قیمت آن گرانتر میشود. اگر در تهیه یک میکروفون مناسب مصمم هستید فقط به نیاز خود توجه کنید و بهتر است بهسراغ میکروفونهایی با ویژگیهای اضافهتر نروید. بهتر است قبل از خریدا افراد باتجربه در این حوزه مشورت کنید و حتما مدلهای مختلف را با هم مقایسه کنید تا انتخابی مطمئن داشته باشید.
برای مطالعه بیشتر شما
Choosing a Microphone: Specs & Features
دیدگاهی ثبت نشده است